Κτήμα Χατζηβαρύτη — Δημιουργεί ένα μοναδικό και βαθιά ανεξερεύνητο ελληνικό κρασί
Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα του σταφυλιού και στη γονιμότητα του εδάφους
Ο αμπελώνας του Κτήματος αποτελείται από 180 στρέμματα . Το Κτήμα Χατζηβαρύτης εστιάζει την προσοχή του στις ελληνικές ποικιλίες Ξινόμαυρο , Νεγκόσκα , Ροδίτη, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο και Ασύρτικο . Καλλιεργεί επίσης τις γνωστές ποικιλίες Sauvignon Blanc , Cabernet Sauvignonκαι Merlot σε μικρότερες εκτάσεις .
Μύθοι λένε ότι οι αυτόχθονες ελληνικές ποικιλίες Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα από τις οποίες παράγεται ο ΠΟΠ Γουμένισσα Χατζηβαρύτη, ήταν το κρασί της επιλογής του Φιλίππου, του βασιλιά της Μακεδονίας, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πέραν τούτου, τοπικές αφηγήσεις αναφέρουν ακόμη , ότι μεγάλες ποσότητες του κρασιού από την περιοχή μεταφέρθηκαν κατά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Γαλλία, επειδή ήταν τόσο εξαιρετικό.
Περισσότερες λεπτομέρειες Εδώ