Κτήμα Σκλάβος — Η αρωματική πλευρά της Κεφαλονιάς!
Ελάχιστα θειώδη και γηγενείς ζύμες δίνουν στα κρασιά ένα πολύ χαρακτηριστικό αποτύπωμα... Το αποτύπωμα του τόπου μας
Το οινοποιείο Σκλάβου βρίσκεται στο Ληξούρι και ειδικεύεται στις ντόπιες ποικιλίες, με κλίση στα… ευφάνταστα χαρμάνια. Ο πρώτος αμπελώνας της οικογένειας φυτεύτηκε το 1919. Η καλλιέργεια έγινε βιολογική από το 1986 και δέκα χρόνια αργότερα, μέρος των αμπελώνων του καλλιεργείται βιοδυναμικά. Επικεφαλής ο Ευρυβιάδης Σκλάβος που φροντίζει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια τόσο στους αμπελώνες όσο και στο οινοποιείο ώστε τα κρασιά του να καθρεφτίζουν το μοναδικό terroir του νησιού. Έχει επιλέξει μια οινοποιητική φιλοσοφία χαμηλών τόνων, με χρήση φυσικών ζυμομυκήτων, χωρίς ραφινάρισμα ή φιλτράρισμα και χωρίς τη χρήση θειώδους και προσφέρει ξεχωριστά κρασιά με πρωτότυπα ονόματα.
Περισσότερες λεπτομέρειες Εδώ
Βρείτε μας και στη σελίδα μας στο Facebook:
Το Ληξούρι σήμερα