- Διαφήμιση -

Το Τσίπουρο και η ιστορία του

Ένα παραδοσιακό ποτό της Ελληνικής υπαίθρου

Ένα ποτό το οποίο παρα­σκευά­ζε­ται από το βρά­σι­μο (από­στα­ξη) φλοιών στα­φυ­λιού.   Η πρώ­τη ανα­φο­ρά σε από­σταγ­μα στέμ­φυ­λων γίνε­ται στην Αρχαία Ελλά­δα κατά τη διάρ­κεια των Ελλη­νι­στι­κών χρο­νών. Είναι γνω­στό με διά­φο­ρα ονό­μα­τα: τσί­που­ρο, αράκ, γκράππα.

Παρά­δο­ση στην παρα­γω­γή τσί­που­ρου έχουν η Μακε­δο­νία, η Κρή­τη, η Θεσ­σα­λία, και η Ήπειρος.

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.