Browsing Category
Γεύσεις
Τσουβράς: Το παραδοσιακό πιάτο της Τήλου
Ένα πιάτο που μπορείτε να το απολαύσετε κρύο ή ζεστό και με μυρωδικά της αρεσκείας σας!
Ταπεινή μα ταυτόχρονα τόσο εύγευστη η συνταγή για την τοπική ντοματόσουπα της Τήλου....
περισσότερες πληροφορίες εδώ
Read More...
Read More...
Σπινιάλο: Ο περιζήτητος μεζές της Καλύμνου
Στην Κάλυμνο οι παλιοί βουτηχτάδες γνώριζαν καλά τον τρόπο να βρούνε και να βγάλουνε φούσκες, επινόησαν ένα τρόπο συντήρησης του περιεχομένου από τις φούσκες, το σπινιάλι ή σπινιάλο.
Οι βουτηχτάδες καθώς βουτούσαν για σφουγγάρια…
Read More...
Read More...
Φρυγαδέλι: Ο παραδοσιακός μεζές της Λευκάδας
Φρυγαδέλι, ένας από τους πιο νόστιμους και εύκολους μεζέδες που φτιάχνονται παραδοσιακά στην Λευκάδα και σε όλη την Δυτική Ελλάδα ειδικά το Πάσχα.
Γενικά σαν συνταγή είναι αρκετά εύκολη, το δύσκολο της υπόθεσης είναι μάλλον το να βρεις…
Read More...
Read More...
Σταμναγκάθι: Το χόρτο με τις ευεργετικές ιδιότητες
Πρόκειται για ένα φυτό που μοιάζει με το ραδίκι που φύεται στη Μεσόγείο, µε την Κρήτη, την Κύπρο, τη Σικελία και τη Μάλτα να είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε αυτό.
Την ονομασία σταμναγκάθι την απόκτησε από το αγκάθι που το περιβάλλει και από…
Read More...
Read More...
Ταρατόρ: Η κρύα “σούπα” του Καλοκαιριού
Το ταρατόρ (κυριλλικά таратор) είναι μια κρύα σούπα, χαρακτηριστική της βαλκανικής και ιδιαίτερα της βουλγαρικής κουζίνας, που σερβίρεται συνήθως πριν το κυρίως πιάτο το καλοκαίρι....
περισσότερες πληροφορίες εδώ
Read More...
Read More...
Φρουτάλια: Η παραδοσιακή ομελέτα της Άνδρου
Η φρουτάλια ή φουρτάλια είναι μια παραδοσιακή ομελέτα που φτιάχνουν στην Άνδρο με τοπικά λουκάνικα.
Είναι χορταστική, λαχταριστή και δεν χρειάζεται να φας τίποτα άλλο!
Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς...
…
Read More...
Read More...
Φογάτσα: Το παραδοσιακό τσουρέκι της Κέρκυρας
Το Πάσχα στην Κέρκυρα αποτελεί ένα σύνθετο κράμα από Καθολικές και Ορθόδοξες θρησκευτικές παραδόσεις.
Το παραδοσιακό Κερκυραϊκό τσουρέκι με γλυκό κρασί και κουμκουάτ, δοκίμασέ το, θα γίνει το αγαπημένο σου!
Η φογάτσα, όπως μαρτυράει…
Read More...
Read More...
Κάρδαμο: Αξίζει να υπάρχει στη ζωή μας
Το κάρδαμο ή καρδάμωμο ή κακουλέ, είναι μπαχαρικό που προέρχεται από τους σπόρους διαφόρων φυτών του γένους Ελεττάρια και Άμωμον στην οικογένεια Ζιγγιβεροειδών Και τα δύο γένη είναι εγγενή στην Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπουτάν και…
Read More...
Read More...
Λιναρόσπορος: Γιατί πρέπει να τον εντάξουμε στη διατροφή μας
Ο λιναρόσπορος και τα προϊόντα του αναδεικνύονται ως πολύτιμα διατροφικά-φαρμακευτικά προϊόντα που δικαιώνουν την αρχή του Ιπποκράτη: Η τροφή σου το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου.
Τα superfoods και οι σπόροι έχουν…
Read More...
Read More...
Τσιμέτια: Οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί από την Ίο
Αν βρεθείτε στη Ίο πρέπει να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε τσιμέτια!
Τα τσιμέτια είναι παραδοσιακή συνταγή της Ίου. Γίνεται με ολόφρεσκους κολοκυθοανθούς μαζεμένους νωρίς το πρωί, γεμιστούς με ρύζι και φρέσκα μυρωδικά...
…
Read More...
Read More...