- Διαφήμιση -

Browsing Category

Γεύσεις

Σταμναγκάθι: Το χόρτο με τις ευεργετικές ιδιότητες

Πρόκειται για ένα φυτό που μοιάζει με το ραδίκι που φύεται στη  Μεσόγείο, µε την Κρήτη, την Κύπρο, τη Σικελία και τη Μάλτα να είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε αυτό. Την ονομασία σταμναγκάθι την απόκτησε από το αγκάθι που το περιβάλλει και από…
Read More...

Ταρατόρ: Η κρύα “σούπα” του Καλοκαιριού

Το ταρατόρ (κυριλλικά таратор)  είναι μια κρύα σούπα, χαρακτηριστική της βαλκανικής και ιδιαίτερα της βουλγαρικής κουζίνας, που σερβίρεται συνήθως πριν το κυρίως πιάτο το καλοκαίρι.... περισσότερες πληροφορίες εδώ
Read More...

Φρουτάλια: Η παραδοσιακή ομελέτα της Άνδρου

Η φρουτάλια ή φουρτάλια είναι μια παραδοσιακή ομελέτα που φτιάχνουν στην Άνδρο με τοπικά λουκάνικα. Είναι χορταστική, λαχταριστή και δεν χρειάζεται να φας τίποτα άλλο! Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τι θα χρειαστείς... …
Read More...

Φογάτσα: Το παραδοσιακό τσουρέκι της Κέρκυρας

Το Πάσχα στην Κέρκυρα αποτελεί ένα σύνθετο κράμα από Καθολικές και Ορθόδοξες θρησκευτικές παραδόσεις. Το παραδοσιακό Κερκυραϊκό τσουρέκι με γλυκό κρασί και κουμκουάτ, δοκίμασέ το, θα γίνει το αγαπημένο σου! Η φογάτσα, όπως μαρτυράει…
Read More...

Κάρδαμο: Αξίζει να υπάρχει στη ζωή μας

Το κάρδαμο ή καρδάμωμο ή κακουλέ, είναι μπαχαρικό που προέρχεται από τους σπόρους διαφόρων φυτών του γένους Ελεττάρια και Άμωμον στην οικογένεια Ζιγγιβεροειδών  Και τα δύο γένη είναι εγγενή στην Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπουτάν και…
Read More...

Λιναρόσπορος: Γιατί πρέπει να τον εντάξουμε στη διατροφή μας

Ο λιναρόσπορος και τα προϊόντα του αναδεικνύονται ως πολύτιμα διατροφικά-φαρμακευτικά προϊόντα που δικαιώνουν την αρχή του Ιπποκράτη: Η τροφή σου το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου. Τα superfoods και οι σπόροι έχουν…
Read More...

Τσιμέτια: Οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί από την Ίο

Αν βρεθείτε στη Ίο πρέπει να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε τσιμέτια!  Τα τσιμέτια είναι παραδοσιακή συνταγή της Ίου. Γίνεται με ολόφρεσκους κολοκυθοανθούς μαζεμένους νωρίς το πρωί, γεμιστούς με ρύζι και φρέσκα μυρωδικά... …
Read More...

Γιατί το έθιμο θέλει να τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου

Ο μπακαλιάρος με  σκορδαλιά δεν λείπει από το ελληνικό τραπέζι την 25η Μαρτίου. Η συνδυαστική γεύση του μπακαλιάρου και της σκορδαλιάς είναι πολύ ξεχωριστή και γι’ αυτό το λόγο αποτελεί ένα αγαπημένο πιάτο.... περισσότερες…
Read More...

Γάρος: Το γκουρμέ καρύκευμα των αρχαίων

Ο γάρος ήταν πολύ διαδεδομένος στην ρωμαϊκή εποχή. Ήταν υγρός ζωμός, λιπαρής υφής, κεχριμπαρένιου χρώματος, με ευχάριστη λεπτή αλλά και πικάντικη γεύση. Η προέλευσή του ήταν από την Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Καρχηδόνα. Αρχικά ο γάρος…
Read More...