- Διαφήμιση -

Browsing Category

Γεύσεις

Γεύσεις: Η τέλεια συνταγή για σπιτική λαγάνα

Αν θέλετε να φτιάξετε κι εσείς μόνοι σας λαγάνα, μην το φοβάστε, είναι πανεύκολο. Βρήκαμε την τέλεια και κυρίως την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαγάνα από τον dimitriosmakriniotis.gr. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά…
Read More...

Ακούμια Συμιακά: Το γλυκάκι που φιλεύουν στη Σύμη

Τα ακούμια που φτιάχνονται στη Σύμη , δεν είναι πολύ γνωστά ακόμη και στους Έλληνες γιατί είναι το τοπικό, παραδοσιακό γλυκό τους. Τα ακούμια,  είναι λουκουμάδες, που μέσα βάζουνε βρασμένο ρύζι  και αρωματίζονται από πορτοκάλι και…
Read More...

Κορινθιακή σταφίδα: Ο άγνωστος ελληνικός διατροφικός θησαυρός

Η κορινθιακή σταφίδα καλλιεργείται στον ελλαδικό χώρο από τους ομηρικούς χρόνους ενώ γραπτές αναφορές για το εμπόριό της υπάρχουν από τον 12ο αιώνα.  Αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς όπως ο Ηρόδοτος, Πλάτων και ο Αριστοτέλης αναφέρονται συχνά…
Read More...

Μετσοβόνε: Η τοπική παρμεζάνα

Το μοναδικό καπνιστό τυρί Μετσοβόνε είναι ένα τυρί που όσοι αγαπούν τα καπνιστά, του έχουν ιδιαίτερη αδυναμία. Αν ετοιμάσετε ένα πλατό τυριών, τότε να είστε σίγουροι πως θα είναι το τυρί-πρωταγωνιστής, που θα κλέψει την παράσταση. Ακόμη, με…
Read More...

Κύμινο: Ένα βότανο με θαυματουργές ιδιότητες

Ώσπου να πεις κύμινο, λέει η γνώση λαϊκή ρήση. Όμως, τι είναι το κύμινο; Το κύμινο περιέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά αλλά και συστατικά όπως φαινολικές ενώσεις, τερπενοειδή κ.α., τα οποία έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση…
Read More...

Γεύσεις: Παραδοσιακές συνταγές και γεύσεις της Κέας

Η Κέα ή Τζια είναι ένα κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους. Είναι το πιο κοντινό κατοικήσιμο κυκλαδονήσι στην Αττική. Είναι το 6ο σε έκταση και το 10ο σε πληθυσμό νησί των Κυκλάδων με έδαφος γόνιμο, με αμυγδαλιές και εσπεριδοειδη. …
Read More...

Λωτός: Η τροφή των Θεών

Ο Λωτός (επιστ. Διόσπυρος, Diospyros) είναι φρούτο του ομώνυμου γένους φυτών που ανήκει στην οικογένεια των Εβενοειδών (Ebenaceae). Το γένος αυτό περιλαμβάνει περί τα 200 είδη των τροπικών περιοχών, κυρίως των ανατολικών, καθώς και των…
Read More...

Μούσμουλα και η θρεπτική τους αξία

Η μουσμουλιά έφτασε στη Μεσόγειο γύρω στα τέλη του 17ου αιώνα, αλλά άρχισε να καλλιεργείται συστηματικά στα μέσα του 18ου αιώνα. Στην Ελλάδα το ενδιαφέρον για την καλλιέργειά της αναζωπυρώθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω του ότι τα μούσμουλα…
Read More...

Γεύσεις: Αιγηνίτικες κατσούλες

Οι κατσούλες είναι το σήμα κατατεθέν της Αίγινας, που επάξια στέκεται δίπλα στα παινεμένα φιστίκια. Τρεις οι προτάσεις  για το λιτό κι απέριττο μαγείρεμά τους. Ελαφριά αλευρωμένες και αλατοπιπερωμένες θα πέσουν στο ευρύχωρο τηγάνι....…
Read More...

Καλασούνα: Η νησιώτικη πίτα της Φολεγάνδρου

Μεταξύ των νησιών του Αιγαίου και από τα πιο όμορφα των Κυκλάδων είναι η Φολέγανδρος. Με την άγρια εντυπωσιακή ομορφιά, τα φυσικά τοπία, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα πλακόστρωτα καλντερίμια και το καλό φαγητό της, έχει  φανατικούς…
Read More...