- Διαφήμιση -

Κουνουπίδι: Το λαχανικό με την υψηλή διατροφική αξία

Το κου­νου­πί­δι λέγε­ται ότι προ­έρ­χε­ται από το άγριο λάχα­νο που ευδο­κι­μού­σε στην Ασία. Ανή­κει στην ίδια κατη­γο­ρία λαχα­νι­κών με το μπρό­κο­λο, τα λαχα­νά­κια Βρυ­ξελ­λών και το λάχα­νο και συνα­ντά­ται σε διά­φο­ρα μεγέ­θη, από 15 εκα­το­στά σε διά­με­τρο, έως και 12 εκα­το­στά. Απο­τε­λεί­ται από πολ­λά συγκε­ντρω­μέ­να μπου­μπού­κια λευ­κού χρώ­μα­τος, λόγω της προ­στα­σί­ας τους από τα παχιά πρά­σι­να φύλ­λα που εμπο­δί­ζουν να τα φτά­σει το φως του ήλιου και το σχη­μα­τι­σμό χλω­ρο­φύλ­λης. Το μέρος του λαχα­νι­κού που τρώ­γε­ται είναι το ίδιο το λου­λού­δι, το οποίο κατα­να­λώ­νε­ται με διά­φο­ρους τρό­πους ‑τουρ­σί, ωμό, βρα­στό, στον ατμό κ.ά.. Ωμό, έχει την υψη­λό­τε­ρη δια­τρο­φι­κή αξία.…

 

περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες εδώ

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.