Ηπειρώτικη μπουγάτσα στο Μαρούσι
Δοκιμάζοντας μια μπουγάτσα με κιμά, με εξέπληξε ευχάριστα το λεπτό, στεγνό και τραγανό φύλλο της και η πολύ νόστιμη γέμιση, με σπιτική γεύση
Η γνωριμία μου με την «Κόνιτσα» ξεκίνησε κάπως αντίστροφα, καθώς στο μαγαζί της πλατείας Κασταλίας στο Μαρούσι είχα μπει όχι τόσο από περιέργεια, όσο γιατί χρειαζόμουν επειγόντως ένα σνακ… Η συνέχεια μου αποκάλυψε γνήσιες παραδοσιακές πίτες, που δύσκολα βρίσκεις σε «μπουγατσάδικα».
Η σπανακοτυρόπιτα με ανοιγμένο ηπειρώτικο φύλλο, τραγανό αλλά όχι σκληρό και εξαιρετική γέμιση, πλούσια και μυρωδάτη, χωρίς περιττό αλάτι και λάδι, κομμένη σε μπακλαβαδωτά μικρά κομμάτια, παραπέμπει σε χέρι έμπειρης νοικοκυράς.
Τα στρουμπουλά τρίγωνα τυροπιτάκια με το πολύ λεπτό χειροποίητο φύλλο είναι απολαυστικά. Οι μπουγάτσες έχουν φύλλο αέρινο, τραγανό και στεγνό, εξαιρετικής τεχνικής, που συνδυάζεται με γλυκειά, βανιλάτη και με σωστή υφή κρέμα και φτιάχνει μια από τις καλύτερες μπουγάτσες που έχω δοκιμάσει σε αθηναϊκό κατάστημα.
«Κόνιτσα» ηπειρώτικη μπουγάτσα:
Περικλέους 101 — Πετρούπολη (210 5051688),
Λεωφ. Πετρουπόλεως 35 — Ιλιον (210 2610375),
Δήμητρος 19 — πλ.Κασταλίας- Μαρούσι (210 8029280),
Γαλατσίου 54 — Αθήνα, (210 2230001)
Βρείτε μας και στη σελίδα μας στο Facebook: