- Διαφήμιση -

Aγιο Μύρο: Το καθαγιασμένο έλαιο παρασκευάζεται κάθε 10 χρόνια στο Φανάρι

Τα 57 σπάνια υλικά που χρησιμοποιούνται

Η τελε­τουρ­γι­κή δια­δι­κα­σία της έψη­σης (παρα­σκευ­ής) του Αγί­ου Μύρου, που πραγ­μα­το­ποιεί­ται μια φορά στα 10 χρό­νια, αρχί­ζει τη Μεγά­λη Δευ­τέ­ρα στο Φανά­ρι, στο Κου­βού­κλιο του Οικου­με­νι­κού Πατριαρ­χεί­ου. Συνο­λι­κά 57 δυσεύ­ρε­τα και πολύ­τι­μα αρω­μα­τι­κά υλι­κά, τα οποία προ­έρ­χο­νται από τα πέρα­τα της γης και συμ­βο­λί­ζουν την ποι­κι­λία των χαρι­σμά­των του Αγί­ου Πνεύ­μα­τος χρη­σι­μο­ποιού­νται για την παρα­σκευή του Αγί­ου Μύρου, αυτού του καθα­για­σμέ­νου αρω­μα­τι­κού ελαί­ου, το οποίο στην Ορθό­δο­ξη Ανα­το­λι­κή Εκκλη­σία χρη­σι­μο­ποιεί­ται κατά την τελε­τή του Μυστη­ρί­ου του Χρί­σμα­τος των βαπτιζομένων.

περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες εδώ

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.