- Διαφήμιση -

Η ιστορία του γαλακτομπούρεκου

Η καταγωγή του γαλακτομπούρεκου χάνεται στα βάθη της ιστορίας

Η ονο­μα­σία του είναι ξεκά­θα­ρη: μπου­ρέ­κι με γάλα. Με το μπου­ρέ­κι νοεί­ται κάθε πίτα φτιαγ­μέ­νη από λεπτό φύλ­λο με γέμι­ση κυρί­ως τυρί αλλά και άλλα υλι­κά, για αλμυ­ρές ή γλυ­κές παρα­σκευ­ές. Η λέξη «μπου­ρέ­κι» είναι τουρ­κι­κή (brek), αλλά με πολ­λές παρό­μοιες παραλ­λα­γές τη συνα­ντά­με σε ολό­κλη­ρη τη βαλ­κα­νι­κή χερ­σό­νη­σο και την Ανατολία.

 

Περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες εδώ

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.