- Διαφήμιση -

Κρόκος Κοζάνης ή Σαφράν. Η υπερτροφή με τις “μαγικές” ιδιότητες!

Ένα από τα πιο πολύτιμα μπαχαρικά θεωρείται ο κρόκος Κοζάνης και καλείται ως το ‘’καμάρι’’ της Ελλάδας.

Το φυτό του κρό­κου απο­τε­λεί φυσι­κή μετάλ­λα­ξη που συνέ­βη πριν από πολ­λά χρό­νια σε περιο­χές της Περ­σί­ας και της λεκά­νης της Μεσο­γεί­ου. Είναι ένα φυτό στεί­ρο, δεν παρά­γει σπό­ρους και επο­μέ­νως, δεν μπο­ρεί να ανα­πα­ρα­χθεί εγγε­νώς. Η ανα­πα­ρα­γω­γή του μπο­ρεί να γίνει μόνο από τη διά­σπα­ση και τη σπο­ρά των βολ­βών του.

Ο κρό­κος καλ­λιερ­γεί­ται στην Ισπα­νία, στη Σικε­λία, στο Ιράν και στο Κασμίρ, ενώ στην Ελλά­δα κυρί­ως στην περιο­χή Κρό­κος της Κοζά­νης και είναι εκλε­κτής ποιό­τη­τας. Αυτο­φυ­ής συνα­ντά­ται σε χέρ­σους και ακαλ­λιέρ­γη­τους αγρούς στις Κυκλά­δες και κυρί­ως τη Σύρο, την Τήνο, την Μύκο­νο, την Αστυ­πά­λαια και τη Δήλο.

 

περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες εδώ

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.