Δελτίο Τύπου της σελίδας “Ζαγοροχώρια¨
Ζαγόρι: Ένας προορισμός, ένα φως, μια ρίζα
Περισσότερες από 5.225.000 προβολές μέσα σε 28 μέρες αποδεικνύουν ότι η ψυχή του Ζαγορίου εξακολουθεί να μαγνητίζει – όχι μόνο το βλέμμα, αλλά και την καρδιά.
Οι 5.225.835 προβολές που καταγράφηκαν, τις τελευταίες 28 ημέρες, συγκροτούν κάτι βαθύτερο από έναν απλό αριθμό: μια ηχηρή μαρτυρία ότι το Ζαγόρι μένει αξέχαστο, αναδυόμενο και ζωντανό στη συνείδηση των επισκεπτών. Είναι ένας τόπος αυθεντικός, ανεπιτήδευτος, αιώνιος – ένας προορισμός που δεν χρειάζεται φωνή για να ακουστεί.
Αυτή η εντυπωσιακή απήχηση δεν είναι απλώς αποτέλεσμα της δυναμικής των ψηφιακών μας σελίδων. Είναι, καταρχήν, φόρος τιμής στην ψυχή του τόπου. Η 15ετής παρουσία μας στα social media δεν έχει αυτοσκοπό: είναι αποστολή. Μια αποστολή να κρατήσουμε ζωντανή την πολιτιστική μνήμη, να αναδείξουμε τα χαμένα χωριά, να αφηγηθούμε ιστορίες ανθρώπων και τοπίων που αγγίζουν.
Και τώρα, καθώς το Ζαγόρι εξελίσεται συνεχώς σ’ένα ένα ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, η ευθύνη μεγαλώνει. Ανήκει σε όλους μας:
- Στους επαγγελματίες του τουρισμού, που πρέπει να επενδύσουν στη βιωματική εμπειρία·
- Στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, που οφείλουν να προστατέψουν το φυσικό και πολιτιστικό κεφάλαιο·
- Και, πάνω απ’ όλα, στους κατοίκους. Σ’ εκείνους που, με αυθεντική φιλοξενία, μεράκι, και περηφάνια, κρατούν ζωντανή την καρδιά του Ζαγορίου.
Χρειάζεται κοινή προσπάθεια: να διατηρήσουμε την παραδοσιακή ταυτότητα, να ενισχύσουμε τις λιγότερο γνωστές περιοχές, να βελτιώσουμε τις υποδομές ώστε κάθε επισκέπτης να νοιώσει… σαν το σπίτι του.
Το Ζαγόρι, με την ιστορική του κληρονομιά και το ασύγκριτο φυσικό του κάλλος, δεν είναι απλώς ένας τουριστικός προορισμός.
Είναι διαβατήριο ψυχής. Είναι εμπειρία. Είναι ρίζα, μνήμη και φως.
Η αποστολή μας συνεχίζεται.
Με συνέπεια. Με αγάπη. Με σεβασμό.
Η Συντακτική ομάδα
“Ζαγοροχώρια”. Μέρος της ψηφιακής πλατφόρμας hellas2day.gr
Βρείτε μας στη σελίδα μας στο Facebook: Ζαγοροχώρια
ή και σε κάθε μία από τις 46 σελίδες που διαθέτουμε για κάθε ένα από τα χωριά του Ζαγορίου με την κατάληξη .…σήμερα π.χ Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο σήμερα