- Διαφήμιση -

Γάρος: Το γκουρμέ καρύκευμα των αρχαίων

Ο γάρος ήταν πολύ δια­δε­δο­μέ­νος στην ρωμαϊ­κή επο­χή. Ήταν υγρός ζωμός, λιπα­ρής υφής, κεχρι­μπα­ρέ­νιου χρώ­μα­τος, με ευχά­ρι­στη λεπτή αλλά και πικά­ντι­κη γεύ­ση. Η προ­έ­λευ­σή του ήταν από την Ελλά­δα, συγκε­κρι­μέ­να στην Καρ­χη­δό­να. Αρχι­κά ο γάρος παρα­σκευά­ζο­νταν από σαρ­δέ­λες, τον γνω­στό γαύρο.

Πλέ­ον, για να δοκι­μά­σει κάποιος το γάρο στην παρα­δο­σια­κή του μορ­φή, θα πρέ­πει να ταξι­δέ­ψει μέχρι την μακρι­νή Ιαπω­νία ή γενι­κό­τε­ρα στην Άπω Ανατολή…

 

περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες εδώ

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.