- Διαφήμιση -

Η ιστορία του Χριστόψωμου

Χριστόψωμο, το ευλογημένο…!

Χρι­στό­ψω­μο το λένε. Καμω­μέ­νο από αλεύ­ρι, ζάχα­ρη, λάδι, κρα­σί, καρύ­δια, αμύ­γδα­λα, κανε­λο­γα­ρύ­φαλ­λο, κόλια­ντρο, γλυ­κά­νι­σο και ροδό­νε­ρο πλά­θε­ται με ιδιαί­τε­ρη πίστη και ευλά­βεια προς το Χρι­στό που γεν­νιέ­ται αυτή την Άγια Νύχτα.

»Ο Χρι­στός γεν­νιέ­ται, το φως ανε­βαί­νει, το προ­ζύ­μι για να γένει.» . Με το μισό ζυμά­ρι πλά­θε­ται μια κου­λού­ρα ενώ με την υπό­λοι­πη γίνο­νται λου­ρί­δες ζύμης με τις οποί­ες τη δια­κο­σμούν ενώ στο κέντρο της βάζου­με ένα καρύ­δι με το κέλυ­φός του. Το «ψωμί του Χρι­στού» το έφτια­χνε, την παρα­μο­νή των Χρι­στου­γέν­νων, η νοι­κο­κυ­ρά με ιδιαί­τε­ρη ευλά­βεια και με ειδι­κή μαγιά (από ξερό βασι­λι­κό κ.λ.π.). Απα­ραί­τη­τος επά­νω, χαραγ­μέ­νος ο σταυρός.…

 

περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες εδώ

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.