Κανέλα, το δημοφιλές μπαχαρικό της κουζίνας και γιατρός στην υγεία μας. Βοηθάει στον έλεγχο του σακχάρου, είναι αντιμυκητιακό, αντιοξειδωτικό, τονωτικό.
Οι περισσότεροι την προσθέτουμε στη μηλόπιτα, τον καφέ ή τη ζεστή σοκολάτα. Αντε και σε κάποια αλμυρά φαγητά με κόκκινη σάλτσα. Όπως δείχνουν, όμως, πολλές μελέτες υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να προσθέτουμε την κανέλα σε… ότι βρούμε.
Συγκεκριμένα, μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι η ενσωμάτωση της κανέλας στη διατροφή μπορεί να βελτιώσει γενικά την υγεία. Πέραν του ότι θα προσθέτει, αδιαμφισβήτητα, γεύση. Η κανέλα είναι πλούσια σε ασβέστιο, φυτικές ίνες, σίδηρο, φλαβανόλες και μαγγάνιο, δηλαδή σε μερικά από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά.….