- Διαφήμιση -

Κεφίρ: Το ελιξίριο της μακροζωίας

Το κεφίρ ή κεφί­ρι είναι ένα σύν­θε­το συμ­βιω­τι­κό μίγ­μα μικρο­ορ­γα­νι­σμών που οι γηγε­νείς λαοί των χωρών του Καυ­κά­σου και της Μέσης Ανα­το­λής κατα­να­λώ­νουν πολ­λούς αιώ­νες τώρα. Παρά­γε­ται από οποιον­δή­πο­τε τύπο γάλα­κτος (αγε­λα­δι­νό, πρό­βειο, κατσι­κί­σιο κλπ.) με τη χρή­ση κόκ­κων κεφίρ, μια αποι­κία φιλι­κών βακτη­ρί­ων που στην όψη μοιά­ζει με κου­νου­πί­δι. Παρα­δο­σια­κά παρα­σκευα­ζό­ταν σε σάκους από δέρ­μα κατσί­κας, το λεγό­με­νο «δερ­μά­τι», το οποίο κρε­μού­σαν δίπλα στην πόρ­τα των σπι­τιών τους ώστε να το χτυ­πά­νε οι ένοι­κοι για να ανα­μει­γνύ­ο­νται καλά οι σπό­ροι

περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες εδώ

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.