Τα παστεριωμένα τρόφιμα έχουν εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες, για να καταστρέψουν επιβλαβή μικρόβια, όπως βακτήρια και ιούς, που προκαλούν τροφιμογενείς ασθένειες.
Αν και η παστερίωση είναι μια κοινή πρακτική που κάνει τα τρόφιμα πιο ασφαλή για κατανάλωση και παρατείνει τη διάρκεια ζωής, δεν μπορούν όλα τα τρόφιμα να παστεριωθούν. Επιπλέον, τα παστεριωμένα τρόφιμα εξακολουθούν να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο μόλυνσης από επιβλαβή μικρόβια.….
περισσότερες πληροφορίες εδώ