- Διαφήμιση -

Ο Θρόνος του Ξέρξη”: Από εδώ παρακολούθησε τη ναυμαχία της Σαλαμίνας

Ο λόγος για το οχυρό παρατηρητήριο από το οποίο ο Ξέρξης παρακολούθησε την συντριβή του στόλου του στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Η Αττι­κή είναι γεμά­τη από γωνιές και τοπο­θε­σί­ες γεμά­τες ιστο­ρία και ενδια­φέ­ρο­ντα γεγο­νό­τα. Αξιο­θέ­α­τα που έχουν υπο­στεί φθο­ρές αλλά και τοπο­θε­σί­ες με άγνω­στα γεγο­νό­τα που έχουν λάβει χώρα εκεί. Και όλα αυτά μπο­ρεί να είναι ακό­μη και δίπλα μας. Για παρά­δειγ­μα γνω­ρί­ζεις πού βρί­σκε­ται ο Θρό­νος του Ξέρ­ξη στην Αττι­κή; Από πού λέγε­ται ότι παρα­κο­λού­θη­σε τη ναυ­μα­χία της Σαλαμίνας;

- Δια­φή­μι­ση -

Ο λόγος για το οχυ­ρό παρα­τη­ρη­τή­ριο από το οποίο παρα­κο­λού­θη­σε την συντρι­βή του στό­λου του στη ναυ­μα­χία της Σαλα­μί­νας. Οι ιστο­ρι­κοί κατέ­γρα­ψαν ότι οι Πέρ­σες παρέ­τα­ξαν γύρω στα 1.200 πολε­μι­κά πλοία, αν και νεό­τε­ρες πηγές τα υπο­λο­γί­ζουν από 600 έως 800. Οι Έλλη­νες συμ­με­τεί­χαν με περί­που 371 τρι­ή­ρεις, σύμ­φω­να με τον Ηρό­δο­το. Την αυγή, λοι­πόν, της 28ης ή 29ης Σεπτεμ­βρί­ου του 480 π.Χ. οι δύο στό­λοι βρέ­θη­καν ο ένας απέ­να­ντι στον άλλο, έτοι­μοι για ναυμαχία.….

 

περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες εδώ

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Διαφήμιση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

You might also like

Comments are closed.