- Διαφήμιση -

Χαλλούμι: Το παραδοσιακό τυρί της Κύπρου

Το Χαλλούμι αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊόν της Κύπρου

Το χαλ­λού­μι είναι γνω­στό ευρύ­τε­ρα στην Ελλά­δα ως κυπρια­κό τυρί, ενώ παρα­σκευά­ζε­ται και παρά­γε­ται και σε άλλες περιο­χές π.χ. στην Αίγυ­πτο. Είναι ημί­σκλη­ρο τυρί, το οποίο κατα­σκευά­ζε­ται από μείγ­μα αγε­λα­δι­νού και αιγο­πρό­βειου γάλα­κτος, ή εξ ολο­κλή­ρου από αιγο­πρό­βειο γάλα και μπο­ρεί να ψηθεί στη σχά­ρα ή στο τηγάνι.

Όσον αφο­ρά την ετυ­μο­λο­γία της λέξης υπάρ­χουν δύο εκδο­χές: α) ότι παρά­γε­ται από την αρχαία ελλη­νι­κή λέξη ἅλμη και β) ότι προ­έρ­χε­ται από τα αρχαία αιγυ­πτια­κά μέσω του κοπτι­κού ialom.…

 

περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες εδώ

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.