Πατσάς: Η σούπα των ξενύχτηδων
Ο πατσάς είναι ένα συνηθισμένο πιάτο στις κουζίνες των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.
Πριν από αιώνες, οι Τούρκοι νομάδες είχαν δύο βασικά συστατικά για τα πιάτα τους: το κρέας και το γάλα. Καθώς ταξίδευαν μέσα από τις στέπες και δεν είχαν κανένα μέσο αποθήκευσης της τροφής τους, χρησιμοποιήθηκε κάθε μέρος ενός σφαγμένου ζώου, συμπεριλαμβανομένου του στομάχου. Ο πατσάς είναι γνωστό ότι είναι πολύ νόστιμος και στην παρασκευή του, οι νομάδες έμαθαν επίσης πώς να κάνουν γιαούρτι.
Ο πατσάς ήταν στο αποκορύφωμα της δημοτικότητάς του κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Οθωμανού Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς (1494–1566). Τα καταστήματα και τα εστιατόρια εκείνη την εποχή ειδικεύτηκαν σε μερικά συγκεκριμένα πιάτα, όπως το “işkembeci”, ή πατσάς, έγιναν κοινά. Ακόμα και τότε, τα εστιατόρια σούπας θα παραμείνουν ανοιχτά αργά τη νύχτα, επιτρέποντας στους βαρείς πότες της Κωνσταντινούπολης να αρπάξουν ένα μπολ και να αποτρέψουν ένα άσχημο χανγκόβερ.…
περισσότερες πληροφορίες εδώ