Μπριάμ: Ένα πιάτο γεμάτο Άνοιξη
Ντομάτες, πατάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκυθάκια, κρεμμύδια.....
Το πιθανότερο είναι ότι όταν έφαγε μπριάμ ο ιμάμης δεν λιγοθύμησε όπως συνέβη στην περίπτωση του ιμάμ μπαϊλντί, γιατί είναι ένα υπέροχο και ελαφρύ φαγητό που γίνεται με όλα τα καλοκαιρινά λαχανικά στο ταψί, εξού και σε κάποια μέρη λέγεται τουρλού. Ντομάτες, πατάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκυθάκια και κρεμμύδια κομμένα σε περίπου ίδια κομμάτια, άλλοτε σοταρισμένα και άλλοτε όχι, μπαίνουν στον φούρνο μαζί με αρωματικά ψιλοκομμένα, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό ή και βασιλικό και οπωσδήποτε μερικές σκελίδες σκόρδο. Κάποιες μαγείρισσες το κάνουν στην κατσαρόλα, αλλά στο ταψί έχει άλλη νοστιμιά καθώς εξατμίζονται τα υγρά του και η επιφάνεια παίρνει χρώμα και γίνεται τραγανή.…
περισσότερες πληροφορίες εδώ