- Διαφήμιση -

Μπριάμ: Ένα πιάτο γεμάτο Άνοιξη

Ντομάτες, πατάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, κολοκυθάκια, κρεμμύδια.....

Το πιθα­νό­τε­ρο είναι ότι όταν έφα­γε μπριάμ ο ιμά­μης δεν λιγο­θύ­μη­σε όπως συνέ­βη στην περί­πτω­ση του ιμάμ μπαϊλ­ντί, για­τί είναι ένα υπέ­ρο­χο και ελα­φρύ φαγη­τό που γίνε­ται με όλα τα καλο­και­ρι­νά λαχα­νι­κά στο ταψί, εξού και σε κάποια μέρη λέγε­ται τουρ­λού. Ντο­μά­τες, πατά­τες, μελι­τζά­νες, πιπε­ριές, κολο­κυ­θά­κια και κρεμ­μύ­δια κομ­μέ­να σε περί­που ίδια κομ­μά­τια, άλλο­τε σοτα­ρι­σμέ­να και άλλο­τε όχι, μπαί­νουν στον φούρ­νο μαζί με αρω­μα­τι­κά ψιλο­κομ­μέ­να, άνη­θο, δυό­σμο, μαϊ­ντα­νό ή και βασι­λι­κό και οπωσ­δή­πο­τε μερι­κές σκε­λί­δες σκόρ­δο. Κάποιες μαγεί­ρισ­σες το κάνουν στην κατσα­ρό­λα, αλλά στο ταψί έχει άλλη νοστι­μιά καθώς εξα­τμί­ζο­νται τα υγρά του και η επι­φά­νεια παίρ­νει χρώ­μα και γίνε­ται τραγανή.…

 

περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες εδώ

- Δια­φή­μι­ση -

- Δια­φή­μι­ση -

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.